De Vlinder Activiteitencentrum

Verbindt mens en welzijn

Coronavirus

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Nieuwe noodverordening coronavirus per 15 juni

Vanaf maandag 15 juni zijn weer een aantal maatregelen om het coronavirus te beperken versoepeld. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld die de versie van 1 juni vervangt en een regionale invulling geeft aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om de maatregelen ook te kunnen handhaven.

Wat is er veranderd?
Gedeelde sanitaire voorzieningen op vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes, jachthavens, buitensportvoorzieningen en zwemgelegenheden mogen vanaf 15 juni weer open.

Ook is het vanaf 15 juni voor alle verpleeghuizen en woonvormen ouderenzorg weer mogelijk om bezoek te ontvangen. Een uitzondering hierop zijn locaties waar nog één of meer COVID-19 besmettingen zijn. Op die locaties is het ontvangen van bezoek nog steeds verboden.

In de toelichting op de noodverordening is voor contactberoepen het in acht nemen van een veilige afstand verduidelijkt. Bij de uitoefening van contactberoepen is het namelijk, gelet op de aard van het beroep, niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Voor contactberoepen is daarom uitzondering opgenomen. De beroepsbeoefenaar hoeft geen 1,5 meter afstand te houden tot de klant of patiënt. De beroepsbeoefenaars houden onderling wel ten minste 1,5 meter afstand.

Wat is er niet veranderd?
Een aantal zaken verandert niet. De belangrijkste maatregelen die ongewijzigd blijven zijn:

- Vermijd drukte;
- Houd 1,5 meter afstand;
- Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.

De noodverordening
Op de website van de Veiligheidsregio kunt u de noodverordening downloaden. Ook is daar een pagina met veel gestelde vragen en vindt u ook de eerdere, inmiddels ingetrokken, noodverordeningen.

Handhaving maatregelen
Gelukkig is de eigen verantwoordelijkheid groot onder onze inwoners en ondernemers. Belangrijk, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Mocht het nodig zijn dan werken politie en gemeenten samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom of een boete voor kan worden opgelegd.

Meer informatie
Meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie staat op de speciale nieuwspagina van de Veiligheidsregio. Daarnaast is informatie beschikbaar op de website van het RIVM en de website van de rijksoverheid of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.
 

Sinds eind februari is het Coronavirus in Nederland, en het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Voor algemene informatie verwijzen wij u door naar de website van het RIVM.

Bij St. De VlindeR Activiteitencentrum is tot nu toe nog geen sprake van besmetting met het Coronavirus. Om onze bezoekers, cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen, worden alle activiteiten tot 31 juni geannuleerd. 

Bij St. De VlindeR Activiteitencentrum volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de GGD rondom het Coronavirus om onze bezoekers, cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Als zorgorganisatie zijn wij altijd al alert op hygiëne, maar nu hebben wij een aantal extra maatregelen genomen om het risico op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken. Onze medewerkers weten wanneer ze actie moeten ondernemen als een bewoner symptomen heeft of als ze zelf symptomen vertonen. Wij volgen daarin het advies van het RIVM.

Wij adviseren onze bezoekers, cliënten en medewerkers om de volgende maatregelen te nemen:

•             Geen handen schudden, wij begroeten elkaar graag met een glimlach.

•             Gebruik papieren zakdoekjes.

•             Hoest en nies, als dit mogelijk is, in de binnenkant van je elleboog.

•             Was regelmatig je handen met water en vloeibare zeep.

•             Gebruik geen handdoeken, maar papieren doekjes om je handen te drogen.


Bron: www.rivm.nl

CBL_corona_poster_pin-1-pdf
CBL_corona_poster_pin-1-pdf
Poster+Coronavirus+in+Nederland+-+wat+moet+u+doen
Poster+Coronavirus+in+Nederland+-+wat+moet+u+doen
maatregelen_corona
maatregelen_corona
E-mailen
Bellen
Info